Dijital baskı, tasarımcı tarafından yapılmış ve oluşturulmuş görselleri çok yüksek çözünürlüklü printer (yazıcılar)’da hiçbir şekilde el değmeden üretilmesine denir.
Dijital baskı teknolojisindeki gelişmeler, baskı ihtiyacı olan kurumların işini kolaylaştıran, fiyat avantajı sağlayan ve yaratıcı birçok uygulamayı mümkün kılan çözümleri de beraberinde getirdi.
Dijital baskı deyince akla sadece büyük ebatlı iç ve dış mekan baskıları gelse de tüm basılı malzemeler bu baskı tekniği ile
üretilebilir: Kartvizit, broşür, etiket, kitap, dosya, klasör, defter, ajanda, takvim, sunum, faaliyet raporu vb.
- Dijital baskı yöntemi kullanılarak reklam maliyetleri düşürülürken, reklam kalitesi oldukça fazla arttırılabilir.
- Dijital baskının en önemli avantajlarından biriside ürün ortaya çıkmadan önce, dijital ortamda yani bilgisayar ortamında basılacak ürünü görmek ve üzerinde değişiklik yapmak kolaylıkla mümkün olmaktadır.
- Dijital baskının çok önemli bir avantajı daha bulunmaktadır. Normalde ofset baskı tekniği ile yapılan ürünlerde belli bir baskı adedi aranmaktadır. Örneğin en az 1000 tane veya 10000 tane gibi. Ancak dijital baskıda böyle bir şeye gerek yoktur. Firmanın
ihtiyacı kadar sayıda reklam ürünü üretmek mümkündür. Böylece gereksiz sayıda baskı yapılmamış olur.
- Ayrıca reklamcılık sektöründe yaygın kullanılan ofset ve diğer baskı yöntemlerinde basılacak ürün için kalıp yapılması gerekirken, dijital baskıda kalıp hazırlamaya gerek yoktur. Böylece ürünün üretim süresi de oldukça kısalmaktadır.
- Ve dijital baskının bir diğer avantajı ise neredeyse birçok zemine baskı yapabilmesidir. Yani sadece kağıt ile sınırlı kalmayıp, kumaş, deri ve benzer birçok şey üzerine yüksek çözünürlüklü baskılar yapabilmektedir.
-Dijital baskı yapmak için kullanılan yazılımların günümüzde oldukça gelişmiş olması ve bununla beraber ortaya çıkacak ürünün de çok yaratıcı ve akılda kalıcı olması.
dijital baskının avantajlarındandır.